Ajanvaraus

Helposti suoraan sähköisestä ajanvarauskalenteristamme tai puhelimitse numerosta 09 685 4225

YHTEYSTIEDOT

Ruoholahden Hoitokeskus
Selkämerenkatu 4
00180 Helsinki

09-685 4225
www.ruoholahdenhoitokeskus.fi

Uutiset

Dry needling

Dry needling on pehmytkudoskivun hoitoa akupunktioneuloilla. Kehoon ei tule neuloista mitään aineita, siksi hoitomuodon nimi on dry needling eli kuivaneulaus. 

Kuivaneulaus ei ole akupunktioita. Akupunktio perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, dry needling taas noudattaa länsimaisen lääketieteen anatomian oppeja. Samankaltaisia vaikutuksia hoidoilla kyllä on.

Dry needling neula laitetaan lihaksessa sijaitsevaan niin sanottuun triggerpisteeseen, jolloin triggerpisteen aiheuttama kipu laukeaa. Dry needling myös saa aikaa aineenvaihdunnan normalisoitumista lihaksessa. Puhutaan niin sanotusta analgeettisesta vaikutuksesta, eli hoito vaikuttaa vielä kipua lievittävästi, vaikka neulat on poistettu elimistöstä. Neulottaminen vapauttaa kehon omia kipulääkkeitä, eli endorfiineja ja enkefaliineja. Tästä syystä hoidon jälkeen on raukea ja rento olo.

Hoito aktivoi kehon omia palautumis- ja paranemisprosesseja. Voit tehdä kevyttä palauttavaa liikuntaa. Hoidon jälkeen saattaa ilmetä mustelmia ja käsittelyarkuutta hoitoalueella parikin päivää.

Kuivaneulausta tekevät erikseen dry needlingiä opiskelleet terveydenhuollon ammattilaiset, kuten fysioterapeutit, osteopaatit ja koulutetut hierojat.

Lisätietoja saat sinua hoitaneelta terapeutilta, tai osoitteesta www.dryneedling.fi